İhracat Finansmanından En Çok Hangi Sektörler Yararlanıyor?

Herhangi bir ticarette hem tedarikçi hem de alıcı için riskler olabilir. Bu riskleri en aza indirmeyi hedefleyen ihracat faktoringi, aslında yüzyıllardan bu yana hizmet vermekte. Faktoring, hem finansman sağlaması hem de alacak garantisi içeren değerli bir ticaret finansmanı aracıdır. Zaman içinde; bu hizmetten yararlanan alıcılar ve satıcılar, faktoringin kendilerine sağlayabileceği faydaları öğrenmişlerdir.

İhracat finansmanının güçlü araçlarından ihracat faktoringinde, ürünlerin yanı sıra hizmetler için de finansman yapılabilir. Bununla birlikte, geleneksel olarak en yaygın olduğu sektörler:

  • Elektrik-Elektronik
  • Otomotiv
  • Giyim ve tekstil
  • Yiyecek ve içecek
  • Endüstriyel ürünler ve mekanik

olarak sıralanabilir. Tradewind Faktoring’in de içinde bulunduğu uluslararası faktoring şirketleri, tahsilat riskini azalmak isteyen ihracatçılarla ürünlerin hızlı ve düzgün ulaşmasını isteyen alıcılar için en doğru iş ortağıdır. Geleneksel finansman ve ödeme yöntemleri ile ulaşılamayan faydalar sağlanırken her iki tarafın da karşılaştığı sorunlar çözülür.

Faktoring yoluyla kullandığınız finansman sayesinde tedarikçi ödemelerinizi zamanında yaparak tedarik zincirinizin sağlığını koruyun. Böylelikle tedarikçilerinizin peşin alımlarda sizlere sunduğu özel fiyat avantajlarından da yararlanmış olursunuz.

İhracat Faktoringi Kapsamında Verilen Hizmetler Nelerdir?

Garanti Hizmeti:

Yurtdışındaki müşterileriniz hakkında araştırma yapılarak bu firmalara faktoring garantisi tahsis edilir. Garanti limiti tahsis edilen müşterilerinize risk almadan güvenli satış gerçekleştirebilirsiniz.

Alacak Yönetimi ve Tahsilat Hizmeti:

Faktoring şirketiniz devir ve temlik ettiğiniz alacaklarınızın muhasebesini sizinle birlikte eş anlı izlemektedir. Aynı zamanda fatura vadeleri geldiğinde bu alacakların müşterilerinizden takibini muhabirleri aracılığıyla takip eder. Böylelikle verimli bir alacak ve tahsilat yönetimi yapmış, gider ve zamandan tasarruf etmiş olursunuz. 

Finansman Hizmeti:

İhracat alacaklarınız için kullanabileceğiniz ön finansman sayesinde mal alımlarınızı peşin yapabilir, ihtiyacınız olan nakit akışını hızlıca sağlayabilir ve yeni pazarlarda rekabet avantajlarını yakalayabilirsiniz.

İhracat Faktoringinin İhracatçıya Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

  • Güvenilir istihbarat bilgileri sayesinde alıcının mali gücü ve piyasadaki kredibilitesi hakkında güncel bilgiye sahip olur.
  • Yeni pazarlara en az risk ve güvenli bir şekilde girebilme imkanına sahip olur.
  • İçinde bulunduğu pazarda rekabet gücü artar.
  • Nakit akışında bir düzen oluşacağı için daha çok ve verimli satış yapma fırsatı olur.
  • Gayrikabili rücu (geri dönülemez) işlemler sayesinde kullanılan finansman firma bilançosuna kredi olarak yansımaz, likit bir bilanço yapısı oluşur.
  • Alacak ve tahsilat hizmetiyle iş yükü ve maliyetleri azalır.

Latest Articles

Here’s what we’ve been up to recently.