Tradewind Finance, tekstil ve hazır giyim sektörüne katkı sağlamaya devam ediyor

Tekstil ve hazır giyim sektörü, küresel ekonomiye önemli bir katkı sağlamaya devam ediyor. McKinsey & Company raporlarına göre, moda endüstrisi, 2022 yılında 2010 ile 2020 yılları arasındaki tüm yılların üzerinde bir ekonomik kar seviyesinin iki katından fazlasını yaşadı.[1] Aynı zamanda,  küresel olarak üretilen lif miktarı 2022’de rekor seviyede 116 milyon tonu buldu.[2] Ancak yükselen maliyetler, tüketici talebindeki dalgalanmalar ve jeopolitik faktörler endüstri üzerinde baskı oluşturdu.

Tradewind Finance, özel ticaret finansmanı çözümleri sunan bir finansal hizmetler firması olarak, tekstil ve hazır giyim endüstrisini neredeyse 25 yıldır finanse etme rolüyle bu büyümeye ve zorluklarına tanık oldu.

Yapılan ticaretin işletme sermayesi gereksinimlerine yönelik olarak, Tradewind Grubu tekstil ve hazır giyim pazarındaki iki yeni müşterisi için finansman imkanı sağlayarak, bu sektördeki varlığını daha da genişletmekte. Gerçekleştirilen bu yeni işlemler ile birlikte Tradewind, şirketlerin vadesi gelmemiş açık hesap alacaklarını nakde çevirerek likiditeyi artırmaya ve ticareti sürdürülebilir kılmaya devam ediyor.

Tradewind Grubu, yatak, mobilya ve diğer birçok kullanım alanı olan ve polyester lif ticareti yapan bir Alman şirketi için 3 milyon EUR finansman imkanı oluşturdu. Ayrıca; ceket, pantolon ve etek dahil denim ve non-denim hazır giyim üreten bir Türk giyim üreticisi için 650,000 EUR finansman sağladı.

Tradewind’in ihracat faktoring çözümlerini kullanan her iki yeni müşterisi de; alacaklarından kaynak yaratmak, operasyonel ve büyüme ihtiyaçlarını desteklemek için Tradewind tarafından sunulan çözümleri kullanmakta. Bu çözümler özellikle tahsilat-ödeme dengesini sağlamak ve uluslararası ticarette yaşanabilecek riskleri azaltmak için alacak garantisi ve yönetimini içeriyor.

Mahalle perakendecilerinin direnci, küçük ölçekli mağazaların yaygınlaşması, e-ticaretin benimsenmesi; banyo tekstilinden popüler spor giyime kadar her şeyi imal eden üretim hatları, tekstil ve hazır giyim endüstrisini aktif tutmaktadır. Küresel tekstil pazarının büyüklüğü yalnızca 2023 yılında USD 1,695.13 milyara ulaştı ve Grand View Research verilerine dayanarak 2024’ten 2030’a kadar gelir açısından %7.6 bileşik yıllık büyüme oranı ile büyümeye devam etmesi bekleniyor.[3]

 

Şu anda 20’den fazla endüstriyi kapsayan bir finansman portföyüne sahip olan Tradewind, Türk tekstil tedarikçilerine finansman sağlayarak başladığı iş hayatında, geçen yirmi yılın ardından, tekstil ve hazır giyim şirketlerinin tahsilat sıkıntısı yaşamadan ticaret yapmalarına olanak tanıyan kapsamlı ticaret finansmanı ürün yelpazesiyle devam etmektedir. Tradewind’in çözümleri, bu sektördeki ticari belirsizlikleri azaltmakla kalmaz, aynı zamanda şirketlerin işletme sermayelerini çoğaltarak büyümelerini sağlar.

Tradewind tarafından sunulan ölçeklendirilebilir finansman, satışlardaki değişikliklere göre ayarlanabilir, şirketin uzun vadeli müşteri ve nakit akış ihtiyaçlarına ayak uydurmasına olanak tanır.

 

Tradewind Finance Hakkında

2000 yılında kurulan Tradewind Finance, dünya genelinde Bangladeş, Brezilya, Bulgaristan, Çin, Hong Kong SAR, Macaristan, Hindistan, Pakistan, Peru, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve ABD dahil olmak üzere bir ofis ve şirket ağına sahiptir. Tradewind; finansman, alacak garantisi ve tahsilatı tek bir üründe birleştirerek dünya genelindeki ihracatçılara ve ithalatçılara düzenli, esnek ve sınıfının en iyisi finansman çözümlerini sunar.

[1] “The State of Fashion 2024”, Business of Fashion & McKinsey & Company, Kasım 29, 2023

[2] Materials Market Report, Textile Exchange, Aralık 2023

[3] Textile Market Size, Share & Trends Analysis Report By Raw Material (Wool, Chemical, Silk), By Product (Natural Fibers, Polyester), By Application, By Region, And Segment Forecasts, 2024 – 2030, Grand View Research, December 2023 Grand View Research, Aralık 2023

Latest Articles

Here’s what we’ve been up to recently.