Plastik Paketleme Sektöründe Lider bir üreticiye 1 Milyon EUR Finansman

Tradewind Faktoring, Türkiye’nin lider plastik ambalaj üreticisi ve ihracatçısı için 1 milyon Euro’luk finansman sağladı. İstanbul merkezli şirket, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika pazarlarında gıda ambalajı, endüstriyel ürünler, çanta ve tarım filmleri satışı yapmakta.

Özellikle son yıllarda ambalaj sektöründe artan talep nedeniyle şirketin satış hacmi artmış ve yaratılan finansmanı işletme sermayesi amacıyla nakit akışını hızlandırmak ve hızla artan siparişlerini karşılamak için kullanmaya başlamıştır.

Tradewind, şirketin EUR ve GBP para birimleri için %90 ön ödeme oranıyla gayr-ı kabilirücu ihracat faktoringi sağlayarak daha önce Avro bölgesindeki alıcıları için tesis edilen finansmanı, firmanın değişen öncelikleri doğrultusunda hızlı aksiyon alarak GBP döviz cinsinde ve İngiliz alıcılara yöneltti. Tradewind, müşterilerinin ihtiyaçlarına özel çözümler ürettiği için müşteri tarafında değişen koşullara çok hızlı uyum sağlanabildi.

Çevik fon yaratabilme imkanları ve sunulan finansal ürünün pratik faydaları, şirketin Tradewind ile çalışma kararındaki en büyük unsurlardı.

Tradewind Faktoring Satış ve Pazarlama Müdürü Nilgün Taşkın, “Müşterimize, alıcılarına hacimli satış yapabilmesini sağlamak ve büyümeyi sürdürmesi için likidite sağlayan özel bir finansman çözümü sunabildiğimiz için mutluyuz” dedi.

2000 yılında kurulan Tradewind Finans, merkez ofis Almanya’nın yanında Bangladeş, Brezilya, Bulgaristan, Çin, Hong Kong ÖİB, Macaristan, Hindistan, Pakistan, Peru, Türkiye, BAE ve ABD dahil olmak üzere tüm dünyada bir ofis ağına sahiptir. Finansman, alacak garantisi ve tahsilat yönetimini tek bir ticari finansman ürününde birleştiren Tradewind, dünyadaki  ihracat ve ithalatçılara modern, esnek ve en kaliteli hizmet paketini sunar.

Latest Articles

Here’s what we’ve been up to recently.