Tradewind Faktoring, Türk Fındık İhracatçısına Destek Oldu

Tradewind Faktoring, dünya çapında 50’den fazla ülkeye satış yapan Türkiye merkezli bir fındık ürünleri üreticisi için 1.5 milyon Euro’luk ihracat faktoringi limiti tesis etti. Bu finansman; tedarikçilerden temin edilen çiğ fındık alımları, satışları artırmak ve şirketin Avrupa pazarlarındaki varlığını genişletmek için kullanılacak.

Markanın ürün yelpazesinde kavrulmuş ve doğranmış fındık ve fındık ezmesi gibi ürünler bulunmakta. Çikolata ve şekerleme üreticileri fındık alımlarını yaparken seçici davrandıklarından ve çoğu zaman en cazip fiyat koşullarını tercih ettiklerinden dolayı, Türk şirketi bu konudaki pazarlık gücünü artırmak için Tradewind Faktoring’i tercih etti.

Tradewind’in Türkiye’deki güçlü kadrosu, markanın özel ihtiyaçlarını analiz etti ve müşterilerine daha uzun ödeme koşulları sunmak ve onlara stratejik bir avantaj kazandırmak için özel bir faktoring çözümü sağladı. Faktoring işlemleri ile yaratılan finansman, fatura vadeleri gelene kadar işletme sermayesindeki boşluğu doldurdu ve bu finansman, fındık şirketinin ihraç döviz cinsi olan Euro para birimiyle yapıldı.

Firmanın yeni finansal destekçisi olan Tradewind Faktoring, özellikle fındık sektörü gibi tek bir çizgide seyretmeyen sektörlerde, sağladığı finansmanı şirketin dalgalı satışlarına göre ayarlayabilmekte.

Tradewind Faktoring’in şirkete özel finansmanı, müşterimizin hem mal alımları için zamanında ödeme yapmasını hem de satış yaptığı müşterileri için ödeme sürelerini uzatmasını sağladı. Tradewind Faktoring Kıdemli Satış Müdürü Beyza Durdağı, “Müşterilerimizin rekabetçi kalmasına, büyüme hedeflerine ulaşmasına ve işlerinin sorunsuz yürümesine yardımcı olmaktan mutluluk duyuyoruz” diye belirtti.

Tradewind Grubu; Bangladeş, Brezilya, Bulgaristan, Çin, Hong Kong ÖİB, Macaristan, İzlanda, Hindistan, Pakistan, Peru, Türkiye, BAE ve ABD’nin yanı sıra Almanya’daki merkez de dahil olmak üzere tüm dünyada hizmet ağına sahiptir. Finansman, garanti ve tahsilat hizmetlerini tek bir ürün altından birleştiren Tradewind, sağladığı ticaret finansmanı ile dünyadaki ihracatçılara ve ithalatçılara modern, esnek ve sınıfının en iyisi hizmetler sunuyor.

Latest Articles

Here’s what we’ve been up to recently.